"חלבה" פירוש המילה מתוק, פירושים נוספים מהזמן הקדום למילה "חלבה" , מאכל האלים עקב האמונה שלאוכלים חלבה יש כוחות על אנושיים.
החלבה ידועה כקינוח מזרחי תיכוני קלאסי ומבוססת בעיקר על טחינה גולמית כ 50% , סוכרים ותוספות .
החלבה משתלבת גם בעוגות, גלידות וקינוחים נוספים.
יצור החלבה באלארז מתבצע במחלקה קטנה , מנות קטנות, ובעיקר בצורה ידנית .
לא כל אחד יכול ליצר חלבה ? תהליך יצור החלבה דורש הקפדה רבה וידע רב וכל ניסיון לשנות בהוא זה את התהליך משנה את המוצר לחלוטין .
לא כל מה שנמכר וכתוב עליו חלבה זה באמת חלבה:
מה שעושה את החלבה זה בעיקר הטחינה (דרוש לפחות 50% טחינה בתהליך) ומי שמוכר חלבה במחיר לא הגיוני רצוי לפקק אם השם חלבה הוא השם הנכון או "ממתיק בטעם חלבה" הוא שם יותר נכון.
בטחינת אלארז מאפשרים למבקרים להגיע למפעל ולהתרשם מתהליך היצור המיוחד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה